Referat: Pixbo Wallenstam IBF F03 Röd - FBC Lerum F02 Röd

Nya utmaningar!

Dagens match var mot Lerum F02 som kom laddade med 3 femmor och ett gott go som alltid, så vi visste att här krävs det att vi är på topp.

Själva rullade vi runt på tre forwardsformationer, två backpar, två centrar och Jossan som sista utpost.
Nellie och Moa hade också kört matchen innan då F02 behövde några spelare så vi var lite oroliga för om de skulle orka, men när matchen var igång så syntes ingen trötthet.
Särskilt inte på Moa som var sur för att hon inte gjort mål med F02’orna, så hon öste på tillsammans med resten av gänget.

Matchen var inledningsvis jämn, men vi hade en känsla av att vi hade lite koll på vad Lerum ville göra i anfallszon och kunde hantera det, förutom en rejäl markeringsmiss någon minut in i matchen som gav ett friläge för Lerum. Jossan gled dock ut och bröt bollen, dock inte bättre än att den studsade försmädligt över benet och rullade mot mål. Med någon centimeter till godo lyckades en väldigt utsträckt Lager peta undan bollen.

Defensivt jobbade tjejerna bra, men det var den offensiva inställningen som bar frukt under första perioden. Bra rörlighet och kreativitet hos centrar och forwards i kombination med backar som tog klivet upp i banan. Vi skapade chanser och belönades för det med både 1 och 2-0.
Sedan reducerade Lerum med ett välplacerat skott från fickan.
Detta störde oss inte mycket då vi lyckades trycka in ett mål till innan paus. Med 30 sekunder kvar av perioden drabbades vi av en utvisning som inte ledde till så mycket innan paus.

Den målsugna Moa hade lyckats göra mål och det belönades under pausen med en matchstraff. Vi ledare hade nämligen lyckats slarva till matchprotokollet så hon fanns inte med på lista och då är det slut på det roliga.

Moa fick sätta sig på läktaren, plus att vi fick ett lagstraff på 5 minuter, så istället för en och en halv minut i spel 4-5 fick vi först spela 3-5 sedan i 4-5 i tre och en halv minut till. Tjejerna fick slita hårt pga. ledarklantighet, men oj vad de gjorde det bra.
Lerum lyckades inte få till mycket chanser utan totalt sett fick vi fler chanser än dem under denna period, en imponerande insats av de rödvita hjältarna tillsammans med en trygg sista utpost mellan stolparna.
Resten av perioden spelades i ett lugnare tempo än första och med mer stök och bök, men vi skapade fortfarande chanser och utökade ledningen till 4-1 innan paus.

Tredje perioden var lite öppnare och en viss trötthet hade smugit sig in i laget. Lerum hade inte gett upp utan fick nu lite fler chanser och tillslut reducerade de till 4-2. Någon minut senare punkterade den väldigt trötta, men fortfarande springande Nellie, matchen med 5-2.

En värdig seger mot ett bra motstånd. Återigen visar tjejerna upp ett bra spel med roliga kombinationer och mycket fart. Dessutom visar de stor styrka och hjärta då vi ledare gav dem en ny utmaning……...

Moa. - Nästa gång skall du få spela hela matchen!